„Mindfulness Refresh”| Program de susținerea practicii Mindfulness

Formularul de înscriere se găsește în josul paginii, atât pentru programul MINDFULNESS REFRESH cât și pentru participarea la ZILELE LINIȘTII.

De ce un program de susținerea practicii Mindfulness?

Sunt doi ani de când am început să predau MBSR® în România și, de-a lungul timpului, cei care au trecut prin program mi-au spus că s-ar bucura să continue practica și într-un cadru organizat. Așadar vă propun un nou program pentru Alumni MBSR®.

Fie că există o dorință de aprofundare a practicii, fie că e nevoie de reactivarea motivației încercată în tumultul vieții de zi cu zi, programul „Mindfulness Refresh” este o oportunitate de a ne analiza, revizui și adânci practica împreună cu fundamentele ei.


Conţinutul Programului „Mindfulness Refresh”

Programul „Mindfulness Refresh” vă propune:

  • să practicăm din nou împreună diferitele tehnici formale de Mindfulness predate în cadrul programului MBSR®: scanare corporală, mișcări conștiente, meditație șezând sau în mers, etc.
  • să consolidăm deprinderea de a utiliza tehnicile Mindfulness în viața de zi cu zi
  • să aprofundăm conștientizarea celor 9 atitudini fundamentale ale practicii mindfulness prezentate în cartea „Full catastrophe living” de Jon Kabat-Zinn: mintea începătorului, absența judecății, acceptare, renunțare (letting go/letting be), încredere, răbdare, lipsa efortului/înverșunării (not striving), recunoștință, generozitate
  • să dezvoltăm și să cultivăm o atitudine de auto-compasiune
  • să aprofundăm principiile și aptitudinile de comunicare conștientă
  • să explorăm diverse tipuri de comportamente etice și morale ce stau la baza unei practicii sănătoase
bamboo-damyang-sunshine-54601
Alumni MBSR®: REFRESH MINDFULNESS

Formatul Programului „Mindfulness Refresh”

  • 5 ședințe repartizate pe 3 luni cu o durată de două ore și jumătate fiecare – ședințele sunt programate la 2-3 săptămâni

  • o zi de practică aprofundată în liniște (opțional dar foarte recomandat)

  • maxim 18 participanţi, minim 8 participanţi.

Cui se adresează?

Acest program este pentru Alumni MBSR®: persoanele care au urmat un ciclu MBSR® sau un program certificat de Mindfulness (de exemplu MBCT, MSC) cu un trainer certificat/calificat de către o instituție recunoscută.

La înscriere, în cazul în care ați absolvit un alt program în afara de MBSR® oferit de mine, veți fi rugați să precizați acest lucru.


Cât durează? Când? Cât costă?

Următorul program se va desfășura în perioada martie-iunie 2020.
Cele 5 sesiuni sunt programate astfel (18:30-21:00):

Miercuri, 4 martie
Miercuri, 25 martie
Marți, 28 aprilie
Marți, 12 mai
Marți, 23 iunie

Ziua de practică: Duminica, 15 martie (10:00-17:30).

Tarif:
5 sesiuni+1 zi de practică: 900 lei*
Doar cele 5 sesiuni:  650 lei
Doar ziua de practică: 350 lei
* Este o reducere de 5% pentru Alumni MBSR® care au urmărit cursul MBSR® cu mine.

Menționez că există mai multe posibilități de a ne „întreține” abilitățile dobândite în cadrul unui program de Mindfulness, de a reactiva nivelul de motivație pentru practică și de a ne dezvolta starea de Mindfulness. De exemplu, putem în mod regulat să participăm:
–  la o zi de liniște (vedeți mai jos în formularul de înscriere);
– la un Silent Retreat ghidat de către un trainer certificat și cu experiență – de exemplu din curentul laic de Insight Meditation.


Cine este Trainerul?

spf_5685.jpg

Acest program este ghidat de către Valérie Ciolos-Villemin cu posibilitatea unor scurte intervenții din partea unor traineri în curs de formare sau persoane care au o practică îndelungată și sunt interesate să se formeze în Mindfulness. Ca și cursant, veți putea astfel să experimentați lucrul cu alte voci și stiluri de predare.


Vreau să mă înscriu!

Înscrierea se face pe principiul „primul venit, primul servit”.  Locul la curs este efectiv rezervat doar din momentul efectuării plății. Vă rog să completați formularul de mai jos.