Sesiuni individuale | Coaching cu Daniela


Cum o să lucram împreună?

Coaching-ul orientat către soluții (Solution focused sau Brief coaching) are la baza metoda terapeutică omonimă dezvoltată de Steve de Shaezer și Insoo Kim Berg în Statele Unite în anii ’80.

Procesul de coaching utilizează instrumente diverse și are la bază peste 25 de ani de cercetări practice în domeniul schimbării rapide cu impact de durată la nivel personal și în companii.

Această abordare propune o schimbare importantă de paradigmă: dacă ne concentrăm pe soluții și căutăm să facem și mai mult din lucrurile care deja știm că funcționează reușim adesea să mergem înainte mai repede și într-un mod mai eficient decât dacă stăm să analizăm prea mult dificultățile și potențialele cauze ale acestora. 

Rezultatele obținute astfel pot fi durabile și pot susține o transformare mai profundă și pot genera un interes mai larg pentru dezvoltare continuă. 

“Dacă vorbim despre probleme apar probleme, dacă vorbim despre soluții apar soluții.”

Steve de shazer

Câteva elemente cheie ale acestei abordări

 • Clientul este văzut ca expert în a-și identifica propriile soluții
 • Explorăm cu atenție împreună în ce manieră ar vrea clienții ca vieților lor să fie diferite și cum își vor da seama că fac pași către acest obiectiv
 • Ne propunem și definim împreună obiective ce pot fi îndeplinite, pas cu pas
 • Punem reflectorul asupra resurselor clientului și construim pornind de la acestea
 • Ghidăm clientul către identificarea acelor momente și acțiuni care deja funcționează în direcția pe care și-o dorește, și cum ar putea să facă aceste lucruri din ce în ce mai mult

Câteva exemple…

Câteva exemple de întrebări orientate către soluții:

 • În ce fel ai vrea să se schimbe situația ta actuală?
 • Pe o scară de la 1 la 10, unde ești față de obiectivul pe care ți-l propui?
 • Ce te-a ajutat să faci deja câțiva pași în direcția dorită?
 • Dacă ai reuși să ajungi la 10, să-ți atingi obiectivul, ce ar fi diferit atunci pentru tine? Cine altcineva ar observa difența aceasta?
 • În ultima vreme, au existat mici momente care s-au apropiat de 10? Cum ai reușit acest lucru?
 • Cum ți-a putea da seama că ai mai făcut un pas către 10?

“Găsește ceva care funcționează și fă asta din ce în ce mai mult.”

Insoo Kim Berg

Cui se adresează?

Un proces de coaching orientat către soluții vă poate sprijini atunci când vă confruntați cu blocaje, când aveți de luat decizii importante, când aveți nevoie de noi perspective și idei creative, când căutați mai multă claritate în ceea ce faceți. În general, această abordare duce la rezultate în mai puține sesiuni decât alte metode de coaching.


Cine e Coach-ul?

Daniela Pavlovici este coach (Associate Certified Coach-International Coach Federation), facilitator, trainer, formator de formatori și consultant.

Este implicată în proiecte de managementul echipelor, branding (personal și organizațional), dezvoltare și transformare organizațională.

Anterior, a lucrat peste 18 ani în comunicare, marketing, consultanță și training, în companii multinaționale, organizații internaționale și non-guvernamentale…

Mai mult despre Daniela…


Vreau să aflu mai multe

Pentru detalii suplimentare puteți folosi formularul alăturat. Vom avea grijă să vă răspundem în cel mai scurt timp.

%d blogeri au apreciat: